De Cross der Jongeren, die een jarenlange traditie heeft, wordt vervangen door een Park- en bosloop. De traditie van de Cross is immers door de jaren heen achterhaald: Cross stond synoniem voor modder en geploeter. Het woord "Cross" kan recreanten afschrikken, omdat zij vrezen onder de voet te worden gelopen of belachelijk worden gemaakt door de snellere atleten.

Coördinator Wim Verstraete : 'Met deze nieuwe naam willen een andere wind doen waaien: binnen kwb staat genieten van een sportieve ontspanning voorop en blijft het groepsgebeuren belangrijk. Competitie en het tegen elkaar opnemen in de sport moet kunnen, maar recreatie en samen deelnemen, blijft voor ons net zo belangrijk.

Het prachtige domein De Beeltjens te Westerlo blijft de plaats van afspraak. Zowel de competitieloper als de recreatieve jogger worden verwacht voor deze mooie park- en bosloop. Ook jong en oud blijven welkom. De datum van afspraak is zaterdag 24 oktober.

NIEUW: vrije loop om puur te genieten

'Naast de park- en bosloop in wedstrijdverband wordt voor de eerste maal een vrije loop georganiseerd. Deze vrije loop staat om 11 uur in de voormiddag op het programma. Er is een gezamenlijke start om 11 uur, waarbij iedereen die zich inschrijft, een chip ontvangt om zijn of haar tijd te registeren.

De jogger kiest zelf voor het aantal rondes die hij/zij wil lopen. Elke ronde is exact 5 km. Men kan maximaal 3 rondes lopen. Men kiest dus voor 5, 10 of 15 km.
Deze vrije loop is ook een ideale manier om een eerste keer aan een jogging deel te nemen voor de mensen vanaf begin september een 'start-to-run' programma volgen.

Van elke jogger wordt de tijd bij aankomst geregistreerd. Er wordt echter geen klassement opgemaakt. Na de wedstrijd kan iedereen op de alfabetische lijst zijn of haar tijd terugvinden op de website van kwb in beweging - Falos. Deze formule biedt aan de beginnende joggers een ideale gelegenheid om te weten waar hij of zij staat in een groepsgebeuren. En vooral: genieten van het prachtige park en bos op zeer goed beloopbare paden.

Iedereen krijgt bij aankomst een drank en een versnapering aangeboden door Okay Tongerlo. Onderweg is er waterbevoorrading. Enkel wie vooraf inschrijft, krijgt bij aankomst bovendien een gratis pastasalade om de energie terug aan te vullen (enkel geldig voor de deelnemers aan de vrije loop).

G-sporters
'Jaarlijks verwelkomen we een aantal G-sporters (al of niet met begeleiders). Dat is dit jaar niet anders, alleen leent het parcours zich niet voor handbike.

Loop en steun Congo
Tijdens de "Park- en bosloop De Beeltjens" kan je je (vrijblijvend) laten sponsoren en zo mee geld inzamelen voor ons informaticaproject ten voordele van CSC Katanga.
- Kies je aantal kilometers (5-10-15 of 20 km)
- Schrijf je zoals alle andere deelnemers in voor de park- en bosloop. Je kan deelnemen in de vrije loop of tijdens de wedstrijden in de namiddag. Aan jou de keuze.
- Zoek medelopers. Spreek af met vrienden en collega's, door in groep te lopen wordt de uitdaging alleen maar leuker.
- Zoek sponsors. Je zoekt mensen die jou per gelopen ronde van 5 km willen steunen met een bepaald bedrag
- Hou alles bij op je sponsorkaart. Vraag hiervoor je sponsorkaart vooraf aan bij joke.laenen@acv-csc.be
- Het ingezamelde geld stort je op BE39 7875 5006 3519 tav ACV Kempen met vermelding van "Naam + Congorun". Je kan je sponsorgeld ook meebrengen op 24 oktober en inleveren bij de ACV-stand.

Info over de sponsorrun: ACV Kempen Joke.laenen@acv-csc.be 014 44 68 28

Afstanden
11u00 - vrije loop (kies zelf je afstand tot maximaal 3 rondes)
13u45 - 100 meter (tot en met geboortejaar 2009)
13u50 - 500 meter (tot en met geboortejaar 2003)
13u55 - Podiumhuldiging kinderreeksen.
14u - 5 km (alle leeftijden)
14u40 - Podiumhuldiging 5 km.
14u45 - 10 km en 20 km (alle leeftijden - gezamenlijke start)
15u45 - Podiumhuldiging 10 km.
16u30 - Podiumhuldiging 20 km.
Inschrijven
Vooraf inschrijven kan tot 15 oktober via www.loopkalender.be Voor het goeie verloop van de organisatie is het makkelijker als je vooraf inschrijft. Inschrijven op de dag zelf kan vanaf 10u tot een half uur voor de start van de betreffende afstand.

Deelnameprijs
Voorinschrijvingen
kinderen tem geboortejaar 2003 - 1,5 euro
volwassenen - 4 euro
groepen met meer dan 15 personen - 3,5 euro